ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Βερνίκια δαπέδου

Σε αυτή την περίπτωση, η προετοιμασία του δαπέδου είναι πολύ σημαντική. Το πρώτο στάδιο είναι να απομακρύνουμε το κερί χρησιμοποιώντας το καθαριστικό δαπέδων FLOOR CLEANER της LIBERON. Κατόπιν γυαλοχαρτίζουμε το δάπεδο ώστε να απομακρύνουμε το επιφανειακό στρώμα του ξύλου και περνάμε το βερνίκι δαπέδου.

Ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα χέρι ανιλίνη διαλυτικού, και κατόπιν το Αστάρι. Το αστάρι πρέπει να εφαρμόζεται πάντα πάνω από την βαφή, και όχι το αντίθετο. Μην γυαλοχαρτίσετε μεταξύ εφαρμογών ανιλίνης και Ασταριού.

Σε μαλακά και πορώδη ξύλα, ένα δεύτερο χέρι ασταριού βοηθά στην ομοιόμορφη πρόσφυση πριν από την εφαρμογή βερνικιού.

Ναι, γυαλοχαρτίστε το Αστάρι, και μετά απλώστε το κερί σε λεπτές επιστρώσεις.

Με πινέλο σε μικρές επιφάνειες, με ρολλό βερνικιού σε μεγάλες επιφάνειες.

Ο χρόνος επαναβαφής που σημειώνεται στην συσκευασία είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος. Εφόσον παρέλθει αυτό το διάστημα, το μόνο που χρειάζεται είναι σχολαστικό γυαλοχάρτισμα προτού εφαρμόσετε το επόμενο χέρι.

Αν το δωμάτιο θερμαίνεται στους 20°C, ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος προτού κατοικηθεί το δωμάτιο είναι 24 ώρες  Αυτό το χρονικό πλαίσιο εξαρτάται τόσο από την θερμοκρασία όσο και από την σχετική υγρασία του δωματίου. Αν υπάρχει δυνατότητα, περιμένετε μερικές μέρες.
Μετά το πλήρες στέγνωμα, η σκλήρυνση του Βερνικιού Δαπέδου συνεχίζει για περίπου 15 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το βερνίκι δαπέδου φτάνει την μέγιστη σκληρότητα σε 2 εβδομάδες.
Γιαυτό συνιστάται να είστε προσεκτική κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ώστε να μην γρατζουνίσετε το φιλμ του βερνικιού.

Το γυαλοχάρτισμα εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση μεταξύ των επιστρώσεων και επίσης αποδίδει πιο φίνο φινίρισμα. Είναι απαραίτητο μεταξύ χεριών. Αν μάλιστα ο χρόνος επαναβαφής ξεπεράσει τις 12 ώρες, θα πρέπει να είναι πιο έντονο (γυαλόχαρτο 100άρι αντί για 120άρι).

Όλα τα βερνίκια δαπέδου της V33 μπορούν να εφαρμοστούν πάνω από βερνίκι εμποτισμού. Το βερνίκι εμποτισμού πρέπει να εφαρμοστεί σε μια λεπτή επίστρωση και να γυαλοχαρτιστεί ελαφρά προτού περαστεί το βερνίκι δαπέδου.

Όλα τα βερνίκια δαπέδου της V33  μπορούν να εφαρμοστούν σε εξωτικό ξύλο. Ανάλογα με τον τύπο του εξωτικού ξύλου, απολιπάνετε προσεκτικά το ξύλο και κατόπιν γυαλοχαρτίστε με μεσαίο γυαλόχαρτο προτού εφαρμόσετε το βερνίκι δαπέδου. Σε εξωτικά ξύλα όπως το Iroko, συνιστάται η εφαρμογή Ασταριού Δαπέδου SOUS-COUCHE AVANT LASURE BOIS EXOTIQUE πριν το βερνίκι δαπέδου, γυαλοχάρτισμα με μεσαίο γυαλόχαρτο και κατόπιν εφαρμογή του βερνικιού δαπέδου. Πολύ σκληρά ξύλα, όπως το teak και το bankiraï, θα προστατευθούν με λάδι για δάπεδα Special Parquet Floor Oil.

Ναι, διαφορετικές όψεις (επίπεδα gloss) μπορούν να περαστούν το ένα πάνω από το άλλο, ή να αναμειχθούν.

Συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε βερνίκι δαπέδου στο συγκεκριμένο παρκέ, γιατί το λινέλαιο ποτίζει τις ίνες του ξύλου και το πιθανότερο είναι να ξεφλουδίσει το βερνίκι. Το γυαλοχάρτισμα δεν είναι αρκετό για την πλήρη απολίπανση του ξύλου σε βάθος. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο φινιριστικό λαδιού.

Η ξύλινη βερνάντα δεν μπορεί να περαστεί με βερνίκι δαπέδου, γιατί δεν αντέχει στις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες. Για να προστατέψετε την βεράντα σας, διαλέξτε κάποιο λάδι π.χ.  V33 Decking Oil. Αυτό το πλούσιο ελαιώδες προϊόν τρέφει το ξύλο χωρίς να αλλοιώνει την φυσική του εμφάνιση.

Όχι, τα βερνίκια δαπέδου δεν προορίζονται για εξωτερική χρήση. Προστατέψτε την πόρτα σας χρησιμοποιώντας V33 Βερνίκι Θαλάσσης.

Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε Βερνίκι για Κουζίνες & Μπάνια, που είναι σχεδιασμένα για υγρά δωμάτια. Αν οι επενδύσεις σας είναι από  Teak, προτιμήστε ένα προστατευτικό λάδι.

Όχι, η διάρκεια ζωής του παρκέ εξαρτάται από την συντήρησή του. Χρησιμοποιήστε μόνο κατάλληλα καθαριστικά.

Η ανακαίνιση του παρκέ εφαρμόζοντας απλά ένα νέο χέρι βερνικιού είναι δυνατή μόνο εφόσον το παλαιό στρώμα δεν είναι φθαρμένο μέχρι το ξύλο. Καθαρίστε το παρκέ χρησιμοποιώντας V33 FLOOR CLEANER, και γυαλοχαρτίστε προσεκτικά με 120άρι γυαλόχαρτο. Κατόπιν εφαρμόστε δύο χέρια από το ίδιο βερνίκι δαπέδου που είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Αν το παρκέ έχει φθαρεί κατά τόπους μέχρι το ξύλο, πρέπει να γυαλοχαρτίσετε όλη την επιφάνεια μέχρι να φτάσετε στο γυμνό ξύλο προτού περάσετε στην εφαρμογή νέου βερνικιού.

Μόνο το γυαλοχάρτισμα με μηχανικά μέσα επιτρέπει την πλήρη αποκάλυψη του ξύλου. Ζητήστε την συμβουλή κάποιου ειδικού π.χ. μιας εταιρείας ενοικίασης τέτοιων μηχανημάτων για την επιλογή της πιο κατάλληλης συσκευής.

Η πρόοδος της χημείας έχει σαν αποτέλεσμα παράγονται βερνίκια δαπέδου που γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στην τριβή και τα γδαρσίματα. Όμως τα παρκέ παραμένουν μια επιφάνεια που καταπονείται και χρειάζεται να λάβετε αρκετά μέτρα για να επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής του:
->   Τοποθετήστε ένα χαλάκι στην είσοδο για να συγκρατεί την άμμο και τα χαλικάκια.
->   Τοποθετήστε προστατευτικά τσοχάκια στα πόδια των επίπλων, σε τραπέζια και καρέκλες.
Ποτέ μην χρησιμοποιήτε μεγάλες ποσότητες νερού για να καθαρίσετε το παρκέ. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για παρκέ σε μια νωπή σφουγγαριστρα.

Παλαιά κεριά που έχουν ποτίσει το ξύλο έχουν ανέβει στην επιφάνεια κατά το πέρασμα του βερνικιού με αποτέλεσμα να «ζωντανέψει» πολύ το χρώμα.

Βερνίκια εμποτισμού

Ναι, το βερνίκι εμποτισμού νερού της V33 μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από οποιοδήποτε βερνίκι εμποτισμού διαλυτικού (και το αντίθετο) μετά από προσεκτικό γυαλοχάρτισμα.

Για να ξεφλουδίσει το βερνίκι εμποτισμού, υπάρχει πρόβλημα πρόσφυσης στην επιφάνεια για διάφορους λόγους (π.χ. το ξύλο είναι λιπαρό ή έχει ποτίσει με υγρασία). Η εφαρμογή βερνικιού κρούστας δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Η συντήρηση του βερνικιού εμποτισμού γίνεται με γυαλοχάρτισμα και νέα εφαρμογή ενός επιπλέον χεριού, ενώ η συντήρηση του βερνικιού κρούστας προϋποθέτει πλήρη απομάκρυνση του βερνικιού μέχρι να φτάσουμε σε γυμνό ξύλο.

Όχι, επιλέξτε κάποιο χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού ή αναμείξτε αποχρώσεις βερνικιού μεταξύ τους. Μπορείτε να αναμείξετε οποιαδήποτε απόχρωση του ίδιου βερνικιού εμποτισμού.

Ναι, μετά από προσεκτικό γυαλοχάρτισμα με μεσαίο γυαλόχαρτο, για να εξασφαλίσουμε ότι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει.

Ναι, αφού γυαλοχαρτίσετε προσεκτικά με μεσαίο γυαλόχαρτο, πρέπει να εφαρμόσετε βερνίκι υαλοποίησης δαπέδου ενός συστατικού. Προσοχή: η χρήση βερνικιού πολυουρεθάνης πάνω από βερνίκι εμποτισμού, θα το κιτρινίσει.

Η βασική αιτία που το βερνίκι δεν μένει στον φράχτη συχνά οφείλεται στην κατασκευή. Αν οι ενώσεις του ξύλου δεν είναι στεγανές, το νερό της βροχής εισχωρεί στο ξύλο. Αυτή η υγρασία ταξιδεύει στο υπόστρωμα και «σηκώνει» το βερνίκι.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να στοκάρετε προσεκτικά τις ενώσεις. Στη συνέχεια εφαρμόστε Sous-Couche avant Lasure Bois Exotique για εξωτικά ξύλα, και τρία χέρια χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού High Protection της V33.

Η εφαρμογή βερνικιού εμποτισμού δεν συνιστάται στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί το λάδι μηχανής είναι λιπαρό και θα έχει διεισδύσει βαθιά στις ίνες του ξύλου, ως εκ τούτου το βερνίκι εμποτισμού δεν θα έχει καλή πρόσφυση.

Μην χρησιμοποιείτε βερνίκι εμποτισμού σε έπιπλα κήπου. Η διάρκεια ζωής του θα είναι πολύ μικρή, επειδή το νερό λιμνάζει σε οριζόντιες επιφάνειες και ακόμη και αν το καθαρίσετε, το λινέλαιο θα παραμείνει στο ξύλο. Εφαρμόστε Teak Oil που τρέφει το ξύλο, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία κάθε φορά που το ξύλο «ασπρίζει».

Ναι, το μυκητοκτόνο/συντηρητικό που έχει εμποτίσει το ξύλο δεν επηρρεάζει την πρόσφυση των προϊόντων φινιρίσματος, αλλά το τελικό χρώμα θα είναι το αποτέλεσμα του χρώματος του ξύλου + το χρώμα του βερνικιού.

•    το ξύλο είναι εξωτικό και περιέχει κάποιο αντιοξειδωτικό, οπότε το βερνίκι θα στεγνώσει μετά από αρκετές μέρες, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να περιμένετε
•    ή, είχε εφαρμοστεί κάποιο ξανοιχτικό ξύλου πριν την εφαρμογή και το βερνίκι και σ’αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να στεγνώσει. Ξεπλύνετε το ξύλο σχολαστικά με διάλυμα οινοπνεύματος προτού εφαρμόσετε το βερνίκι εμποτισμού, καθώς τα κατάλοιπα του ξανοιχτικού καθυστερούν το στέγνωμα του βερνικιού.

Δεν είναι ανοικτόχρωμο το προϊόν;
Το προϊόν είναι ανοικτόχρωμο, αλλά το εφαρμόζετε σε παλιά παντζούρια. Το ξύλο με τον καιρό γίνεται πιο σκούρο, κατά συνέπεια το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο σκούρο από ότι θα ήταν σε καινούργιο ξύλο.

Βερνίκια εξωτερικής χρήσης

Χρησιμοποιήστε το Βερνίκι Θαλάσσης το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχει σε θαλασσινό περιβάλλον και στην τριβή. Αν το κατάστρωμα είναι σε παρκέ (με μαύρους αρμούς ανάμεσα στις λωρίδες του ξύλου) σκουπίστε το βερνίκι από τους αρμούς με ένα βαμβακερό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι, γιατί οι αρμοί δεν επιτρέπουν στο βερνίκι να στεγνώσει.

Όχι το βερνίκι προορίζεται αποκλειστικά για ξύλο και μάλιστα για επιφάνειες που δεν είναι βυθισμένες.

Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά σε λίγα χρόνια, υπολογίζοντας την επίδραση της βροχής και της ατμοσφαιρικής υγρασίας, το βερνίκι θα ξεφλουδίσει. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το V33 Decking Oil : πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο λάδι που τρέφει το ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, η βεράντα μπορεί να συντηρηθεί με την χρήση του ίδιου λαδιού κάθε φορά που το ξύλο ξανοίγει και στεγνώνει.

Ναι, αλλά πρόκειται για ένα παχύ βερνίκι που συνιστάται περισσότερο για εξωτερική χρήση λόγω της αντοχής του στον καιρό. Καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο βερνίκι εσωτερικής χρήσης, που προσφέρει πιο φίνο φινίρισμα, στεγνώνει γρηγορότερα και είναι σχεδόν εντελώς άοσμο.
Το βερνίκι για Κουζίνα & Μπάνιο είναι ειδικά κατασκευασμένο για χώρους με υγρασία και προστατεύει το ξύλο από την μούχλα ενώ εναποτίθεται σε πολύ λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του ξύλου.

Καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο βερνίκι για μέταλλο, μια και το Βερνίκι Θαλάσσης δεν περιέχει αντισκωριακούς παράγοντες.

Βερνίκια εσωτερικής χρήσης

Χρησιμοποιήστε ένα χρωματιστό βερνίκι, δοκιμασμένο σε προδιαγραφές για παιδικά παιχνίδια (EN 71-3). Η γκάμα των χρωματιστών βερνικιών επιφανείας συνιστώνται μόνο για λευκά ξύλα, όπως οξυά ή πεύκο. Αν θέλετε διαφανές φινίρισμα, χρησιμοποιήστε διαφανές ματ βερνίκι της ίδιας σύνθεσης χωρίς χρωστικές.

Το βερνίκι δεν έχει αντοχή στην καταπόνηση και την τριβή. Θα χαλάσει γρήγορα στα σημεία που χρησιμοποιείται πολύ, και το ξύλο θα μείνει εντελώς εκτεθειμένο. Σε δάπεδο, συνιστούμε να εφαρμόζετε βερνίκι για παρκέ. Μολοτούτο, είναι δυνατό να περάσουμε ένα χέρι χρωματιστό βερνίκι και αφού γυαλοχαρτίσουμε με μεσαίο γυαλόχαρτο, να εφαρμόσουμε δύο χέρια  Βερνίκι Δαπέδου για Σκάλες.

Όχι, το βερνίκι δεν θα έχει πρόσφυση επάνω στο κερί, γιατί έχει λιπαρή βάση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το διαλύσετε μέχρι να πάρετε την επιθυμητή απόχρωση.

Διαβρωτικά

Όχι, η σύνθεση των διαβρωτικών περιέχουν διαλυτικά που καταστρέφουν τα φιλμ που θέλουμε να απομακρύνουμε αλλά δεν βλάπτουν το ξύλο. Όταν τα διαλυτικά φτάσουν στο ξύλο, απλώς εξατμίζονται.

Τα διαβρωτικά απομακρύνουν βερνίκια εμποτισμού, βερνίκια επιφανείας και χρώματα ενός συστατικού. Για να απομακρύνετε χρώματα δαπέδου ή βερνίκια δαπέδου δύο συστατικών (με σκληρυντή), μόνο το τρίψιμο με μηχανικά μέσα είναι αποτελεσματικό.

Όχι, τα διαβρωτικά βλάπτουν τα πλαστικά: PVC, ABS, πολυστερίνη, πολυκαρβονικά.

Για γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά, η επιφάνεια πρέπει να είναι οριζόντια, όπου είναι δυνατόν. Εφαρμόστε το διαβρωτικό σε ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα με ένα πινέλο ή μια σπάτουλα. Αφήστο το να δράσει από 15 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με τον τύπο της επίστρωσης που θέλετε να απομακρύνετε. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε σκιερό μέρος, χωρίς ρεύματα αέρα. Μόλις το φιλμ μαλακώσει επαρκώς (ξύστε μια μικρή επιφάνεια με σπάτουλα και ελέγξτε αν φτάνετε σε γυμνή επιφάνεια), απομακρύνετε το διαβρωτικό και το βερνίκι τρίβοντας με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό.
Αν παλαιά στρώματα παραμένουν, επαναλάβετε την διαδικασία. Ξεπλύνετε με νερό. Αφήστε να στεγνώσει και γυαλοχαρτίστε με μεσαίου κόκκου γυαλόχαρτο.
Σημαντικό: Δώστε στο διαβρωτικό τον χρόνο που χρειάζεται για να μαλακώσει όλο το πάχος του φιλμ που θέλετε να απομακρύνετε – το τεστ με την σπάτουλα μας δείχνει ότι έχουμε φτάσει στο φυσικό ξύλο.

Το νερό απομακρύνει την παραφίνη που περιέχεται στο διαβρωτικό, η οποία κάνει το ξύλο λιπαρό. Αυτά τα υπολείμματα συνήθως κολλάνε στο φινίρισμα (βερνίκι, χρώμα, βερνίκι εμποτισμού).

Θεραπευτικά προϊόντα

Δεν συνιστάται, γιατί τα τρόφιμα θα έρχονται σε επαφή με το ξύλο και το προϊόν.

Όχι, γιατί είναι επικίνδυνο για τις μέλισσες,  οι οποίες μπορεί να ψάχνουν για νέκταρ στο εμποτισμένο με φάρμακο ξύλο.

Ναι. Τα προϊοντα θεραπείας δεν σχηματίζουν φιλμ και κατά συνέπεια μπορούν να επικαλυφθούν με οποιοδήποτε προϊόν: βερνίκι εμποτισμού ή κρούστας, χρώμα, ανιλίνη, κερί…

Όχι. Η εμποτισμένη ξυλεία έχει περάσει ήδη από αυτό το στάδιο.

Όχι, γιατί το θεραπευτικό προϊόν δεν μπορεί να διεισδύσει στο ξύλο. Σ’αυτή την περίπτωση, απομακρύνετε το βερνίκι ή το κερί και γυαλοχαρτίστε μέχρι να φτάσετε στο γυμνό ξύλο. Το θεραπευτικό προϊόν για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να ποτίσει βαθιά στο ξύλο. Σε στιλβωμένα έπιπλα, αν είναι από φυσικό ξύλο ίσως είναι δυνατό να θεραπεύσετε το ξύλο εσωτερικά.

Αφήστε το θεραπευτικό προϊόν να στεγνώσει τουλάχιστον 12 ώρες προτού εφαρμόσετε κάποιο προϊόν φινιρίσματος.

->   για θεραπεία, εφαρμόστε 1 lt για κάθε 3m².
->   για πρόληψη, 1 lt για κάθε 5m² είναι αρκετό.
Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτούνται αρκετά περάσματα ώστε να εμποτιστεί αυτή η ποσότητα στην συγκεκριμένη επιφάνεια.

Εφαρμόστε το θεραπευτικό αστάρι πριν την βαφή ώστε να μπορέσει να ποτίσει καλά το ξύλο.

Χρησιμοποιήστε το Θεραπευτικό Σπρέι για δάπεδα και έπιπλα το οποίο περιέχει ισχυρό εντομοκτόνο και επιπλέον στεγνώνει γρήγορα.
Για την θεραπεία παλαιών επίπλων και δαπέδων από δρυ ή καστανιά, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν θεραπείας διαλυτικού το οποίο θα αποτρέψει την εμφάνιση ταννικών οξέων (που είναι διαλυτά στο νερό).

Κανένα προϊόν θεραπείας δεν μπορεί να εξαλείψει τους μύκητες. Η μοναδική λύση είναι να γυαλοχαρτίσετε την επιφάνεια μέχρι να φτάσετε σε υγιές ξύλο και κατόπιν να περάσετε κάποιο προϊόν για πρόληψη.

Όχι, γιατί τα βιοκτόνα συστατικά θα διαλυθούν μέσα στο βερνίκι εμποτισμού και δεν θα εισχωρήσουν βαθιά στο ξύλο, συνεπώς η εφαρμογή τους δεν θα είναι αποτελεσματική.

Ναι, αν επιλέξετε ένα προϊόν νερού. Κατά το στέγνωμα, το νερό εξατμίζεται και κατά συνέπεια δεν αποτελεί κίνδυνο. Επίσης, τα βιοκτόνα διεισδύουν μέσα στο ξύλο και εγκλωβίζονται εκεί, ως εκ τούτου δεν ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε γάντια και αν το εφαρμόσετε με πιστόλι ψεκασμού, χρησιμοποιήστε μάσκα για την προστασία του αναπνευστικού.

Το προϊόν αυτό αποτελεί θεραπεία για όλα τα ξυλοφάγα έντομα (σκαθάρια, σαράκια κλπ) Επίσης εξοντώνει τους τερμίτες, αλλά μόνο τοπικά. Για πλήρη θεραπεία, συμβουλευτείτε ειδικό.

Όχι, επειδή τα μυκητοκτόνα λειτουργούν μόνο προληπτικά. Οι οικιακοί μύκητες αναπτύσσονται σε σκοτεινούς χώρους που δε αερίζονται επαρκώς και με παρουσία υπερβολικής υγρασίας. (Διαρροές σωληνώσεων στο υπόγειο…). Κανένα προϊόν δεν μπορεί να τους εξοντώσει – θα πρέπει να απομακρυνθούν μηχανικά (βούρτσισμα, φλόγισμα….) και να εντοπίσετε την πηγή της υγρασίας ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Όχι, γιατί οι ψύλλοι δεν είναι ξυλοφάγα έντομα. Χρησιμοποιείστε κάποιο εντομοκτόνο σε αεροζόλ για τα ιπτάμενα έντομα.

Λάδια επίπλων

Τα φινιρίσματα που σχηματίζουν φιλμ, όπως τα βερνίκια εμποτισμού ή κρούστας, ξεφλουδίζουν γρήγορα, ειδικά σε οριζόντιες επιφάνειες όπου το νερό λιμνάζει. Για να προστατέψετε έπιπλα κήπου, συνιστάται η εφαρμογή V33 Teak Oil. Εύκολο στην συντήρηση (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε διαβρωτικό), αυτό το λάδι επιτρέπει στο εκτεθειμένο στον καιρό ξύλο να διατηρήσει το φυσικό του χρώμα. Περάστε το λάδι μέχρι να ποτίσει το ξύλο, σκουπίζοντας το περίσσευμα με ένα βαμβακερό πανί μετά από 15 λεπτά.

Όταν το ξύλο «καθαρίσει», δεν προστατεύεται πια από το λάδι.. Το νερό θα ποτίσει το ξύλο και υπάρχει κίνδυνος να γκριζάρει. Περάστε ένα νέο χέρι λάδι με ένα πινέλο. Μετά από 15 λεπτά, σκουπίστε το περίσσευμα του λαδιού ή τρίψτε το ξύλο με ένα πανί με λάδι ώστε να ποτίσει το ξύλο.
Για εύκολη ανανέωση, το μόνο που χρειάζεται είναι να συντηρείτε τακτικά τα έπιπλα του κήπου περνώντας τα με ένα πανί ποτισμένο στο λάδι. Αν είναι δυνατόν, καλύψτε/αποθηκεύστε τα έπιπλα όταν έχει κακοκαιρία.

Όχι, το λάδι είναι εμποτιστικό προϊόν, συνεπώς η επιφάνεια πρέπει να είναι στην φυσική της κατάσταση, χωρίς κανένα sealer, βερνίκι εμποτισμού ή κρούστας.

Η κολλώδης επιφάνεια σημαίνει υπερβολική ποσότητα λαδιού. Το λάδι είναι κολλώδες γιατί η επιφάνεια δεν έχει σκουπιστεί. Για να το απομακρύνετε, σκουπίστε το με ένα πανάκι ποτισμένο με V33 Καθαριστικό και στην συνέχεια τρίψτε το ξύλο ξανά με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι ποτισμένο με λάδι.

Όχι, το λάδι είναι λιπαρή ύλη και κανένα άλλο προϊόν δεν θα έχει πρόσφυση πάνω του.

Η εφαρμογή λαδιού «ζωντανεύει»το χρώμα του ξύλου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν το ξύλο είναι παλιό και διαφέρει σημαντικά σε διαφορετικούς τύπους ξύλου.

Αυτό το λάδι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους ξύλου (εξωτικά και μη). Κατά συνέπεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρκέ από Ipe για αδιαβροχοποίηση και προστασία από τον σχηματισμό μούχλας.

Αν το ξύλο έχει γκριζάρει, αυτό σημαίνει ότι δεν είχε προστατευτεί επαρκώς, έχει στεγνώσει εντελώς από τον ήλιο και τη βροχή και έχει αναπτυχθεί μούχλα στην επιφάνεια του ξύλου. Γυαλοχαρτίστε μέχρι να φτάσετε στην φυσική κατάσταση του ξύλου ώστε να απομακρυνθεί το γκριζάρισμα και περάστε με λάδι μέχρι να ποτίσει το ξύλο. Φροντίστε να ανανεώνετε την εφαρμογή του λαδιού μόλις το ξύλο αρχίζει να γίνεται θαμπό.

Βαφές

Γυαλοχαρτίστε το ξύλο με ψιλό γυαλόχαρτο.
Ανακινείστε τη φιάλη καλά πριν τη χρήση. Εφαρμόστε την ανιλίνη με πινέλο και σκουπίστε αμέσως με ένα βαμβακερό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας με το πανάκι. Είναι σημαντικό να βάψετε το κάθε κομμάτι του ξύλου σε μία εφαρμογή ώστε να μην γίνει μουτζούρα στο διπλοπέρασμα.

Για να ξανοίξετε το χρώμα της ανιλίνης, το μόνο που χρειάζεται είναι να την διαλύσετε με οινόπνευμα (σε προϊόντα οινοπνεύματος που προορίζονται για σκληρά ξύλα) ή νερό (σε προϊόντα νερού που προορίζονται για μαλακά ξύλα).
Εάν η ανιλίνη έχει ήδη εφαρμοστεί, δεν είναι δυνατόν να ανοίξετε το χρώμα της. Σ’ αυτήν την περίπτωση, γυαλοχαρτίστε το ξύλο μέχρι να φτάσετε στο φυσικό του χρώμα και εφαρμόστε ένα νέο χέρι ανιλίνης.

Η ανιλίνη απομακρύνεται μόνο με γυαλοχάρτισμα. Δεν σχηματίζει σάρκα πάνω στο ξύλο, οπότε η χρήση διαβρωτικού δεν είναι αποτελεσματική.

Η ανιλίνη δεν περιέχει ρητίνη για την σταθεροποίηση των χρωστικών και έτσι το δεύτερο χέρι «ποτίζει» μέσα στο πρώτο χέρι. Για να σκουρήνετε την επιφάνεια του ξύλου, χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα απόχρωση σε ένα χέρι.

Όχι. Η ανιλίνη προορίζεται για εφαρμογή μόνο σε γυμνό ξύλο και δεν μπορεί να αναμιχθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Ναι, οι ανιλίνες είναι συμβατές με κάθε είδους φινιριστικό προϊόν, εκτός από το βερνίκι πατώματος δύο συστατικών.
Όσον αφορά τις ανιλίνες παστέλ (οινοπνεύματος), συνιστούμε να εφαρμοστεί σαν φινίρισμα ένα προϊόν βάσης νερού.

Όχι. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στις ανιλίνες δεν είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήστε βερνίκι εμποτισμού που περιέχει διαφορετικού τύπου χρωστικές (pigments) και είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση.

Όχι, η ανιλίνη εφαρμόζεται μόνο σε γυμνό ξύλο, για να αναδείξει τα νερά του.

Όχι, η ανιλίνη περιέχει πολύ λίγη ρητίνη. Με το γυαλοχάρτισμα διακινδυνεύουμε να την απομακρύνουμε ή να ξανοίξουμε κάποια σημεία. Είναι προτιμότερο να γυαλοχαρτίσετε το πρώτο χέρι του φινιριστικού προϊόντος.

Ναι, αρκεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Η λευκή ανιλίνη δεν διεισδύει βαθιά σε σκληρά ξύλα όπως η οξυά, ως εκ τούτου ο χρωματισμός θα είναι σχετικός. Γιαυτό συνιστάται να περαστεί η ανιλίνη με βερνίκι νερού ώστε να μην κιτρινίσει το ξύλο. Μπορείτε επίσης να περάσετε κερί. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο συνδυασμός του φυσικού χρώματος του ξύλου, της ανιλίνης και του φινιριστικού προϊόντος.

Θεραπευτικά προϊόντα

Διαβρωτικά

Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης