ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Διαβρωτικά

Όχι, η σύνθεση των διαβρωτικών περιέχουν διαλυτικά που καταστρέφουν τα φιλμ που θέλουμε να απομακρύνουμε αλλά δεν βλάπτουν το ξύλο. Όταν τα διαλυτικά φτάσουν στο ξύλο, απλώς εξατμίζονται.

Τα διαβρωτικά απομακρύνουν βερνίκια εμποτισμού, βερνίκια επιφανείας και χρώματα ενός συστατικού. Για να απομακρύνετε χρώματα δαπέδου ή βερνίκια δαπέδου δύο συστατικών (με σκληρυντή), μόνο το τρίψιμο με μηχανικά μέσα είναι αποτελεσματικό.

Όχι, τα διαβρωτικά βλάπτουν τα πλαστικά: PVC, ABS, πολυστερίνη, πολυκαρβονικά.

Για γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά, η επιφάνεια πρέπει να είναι οριζόντια, όπου είναι δυνατόν. Εφαρμόστε το διαβρωτικό σε ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα με ένα πινέλο ή μια σπάτουλα. Αφήστο το να δράσει από 15 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με τον τύπο της επίστρωσης που θέλετε να απομακρύνετε. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε σκιερό μέρος, χωρίς ρεύματα αέρα. Μόλις το φιλμ μαλακώσει επαρκώς (ξύστε μια μικρή επιφάνεια με σπάτουλα και ελέγξτε αν φτάνετε σε γυμνή επιφάνεια), απομακρύνετε το διαβρωτικό και το βερνίκι τρίβοντας με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό.
Αν παλαιά στρώματα παραμένουν, επαναλάβετε την διαδικασία. Ξεπλύνετε με νερό. Αφήστε να στεγνώσει και γυαλοχαρτίστε με μεσαίου κόκκου γυαλόχαρτο.
Σημαντικό: Δώστε στο διαβρωτικό τον χρόνο που χρειάζεται για να μαλακώσει όλο το πάχος του φιλμ που θέλετε να απομακρύνετε – το τεστ με την σπάτουλα μας δείχνει ότι έχουμε φτάσει στο φυσικό ξύλο.

Το νερό απομακρύνει την παραφίνη που περιέχεται στο διαβρωτικό, η οποία κάνει το ξύλο λιπαρό. Αυτά τα υπολείμματα συνήθως κολλάνε στο φινίρισμα (βερνίκι, χρώμα, βερνίκι εμποτισμού).

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης