ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Βερνίκια εμποτισμού

Ναι, το βερνίκι εμποτισμού νερού της V33 μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από οποιοδήποτε βερνίκι εμποτισμού διαλυτικού (και το αντίθετο) μετά από προσεκτικό γυαλοχάρτισμα.

Για να ξεφλουδίσει το βερνίκι εμποτισμού, υπάρχει πρόβλημα πρόσφυσης στην επιφάνεια για διάφορους λόγους (π.χ. το ξύλο είναι λιπαρό ή έχει ποτίσει με υγρασία). Η εφαρμογή βερνικιού κρούστας δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Η συντήρηση του βερνικιού εμποτισμού γίνεται με γυαλοχάρτισμα και νέα εφαρμογή ενός επιπλέον χεριού, ενώ η συντήρηση του βερνικιού κρούστας προϋποθέτει πλήρη απομάκρυνση του βερνικιού μέχρι να φτάσουμε σε γυμνό ξύλο.

Όχι, επιλέξτε κάποιο χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού ή αναμείξτε αποχρώσεις βερνικιού μεταξύ τους. Μπορείτε να αναμείξετε οποιαδήποτε απόχρωση του ίδιου βερνικιού εμποτισμού.

Ναι, μετά από προσεκτικό γυαλοχάρτισμα με μεσαίο γυαλόχαρτο, για να εξασφαλίσουμε ότι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει.

Ναι, αφού γυαλοχαρτίσετε προσεκτικά με μεσαίο γυαλόχαρτο, πρέπει να εφαρμόσετε βερνίκι υαλοποίησης δαπέδου ενός συστατικού. Προσοχή: η χρήση βερνικιού πολυουρεθάνης πάνω από βερνίκι εμποτισμού, θα το κιτρινίσει.

Η βασική αιτία που το βερνίκι δεν μένει στον φράχτη συχνά οφείλεται στην κατασκευή. Αν οι ενώσεις του ξύλου δεν είναι στεγανές, το νερό της βροχής εισχωρεί στο ξύλο. Αυτή η υγρασία ταξιδεύει στο υπόστρωμα και «σηκώνει» το βερνίκι.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να στοκάρετε προσεκτικά τις ενώσεις. Στη συνέχεια εφαρμόστε Sous-Couche avant Lasure Bois Exotique για εξωτικά ξύλα, και τρία χέρια χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού High Protection της V33.

Η εφαρμογή βερνικιού εμποτισμού δεν συνιστάται στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί το λάδι μηχανής είναι λιπαρό και θα έχει διεισδύσει βαθιά στις ίνες του ξύλου, ως εκ τούτου το βερνίκι εμποτισμού δεν θα έχει καλή πρόσφυση.

Μην χρησιμοποιείτε βερνίκι εμποτισμού σε έπιπλα κήπου. Η διάρκεια ζωής του θα είναι πολύ μικρή, επειδή το νερό λιμνάζει σε οριζόντιες επιφάνειες και ακόμη και αν το καθαρίσετε, το λινέλαιο θα παραμείνει στο ξύλο. Εφαρμόστε Teak Oil που τρέφει το ξύλο, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία κάθε φορά που το ξύλο «ασπρίζει».

Ναι, το μυκητοκτόνο/συντηρητικό που έχει εμποτίσει το ξύλο δεν επηρρεάζει την πρόσφυση των προϊόντων φινιρίσματος, αλλά το τελικό χρώμα θα είναι το αποτέλεσμα του χρώματος του ξύλου + το χρώμα του βερνικιού.

•    το ξύλο είναι εξωτικό και περιέχει κάποιο αντιοξειδωτικό, οπότε το βερνίκι θα στεγνώσει μετά από αρκετές μέρες, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να περιμένετε
•    ή, είχε εφαρμοστεί κάποιο ξανοιχτικό ξύλου πριν την εφαρμογή και το βερνίκι και σ’αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να στεγνώσει. Ξεπλύνετε το ξύλο σχολαστικά με διάλυμα οινοπνεύματος προτού εφαρμόσετε το βερνίκι εμποτισμού, καθώς τα κατάλοιπα του ξανοιχτικού καθυστερούν το στέγνωμα του βερνικιού.

Δεν είναι ανοικτόχρωμο το προϊόν;
Το προϊόν είναι ανοικτόχρωμο, αλλά το εφαρμόζετε σε παλιά παντζούρια. Το ξύλο με τον καιρό γίνεται πιο σκούρο, κατά συνέπεια το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο σκούρο από ότι θα ήταν σε καινούργιο ξύλο.

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης