ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Βερνίκια δαπέδου

Σε αυτή την περίπτωση, η προετοιμασία του δαπέδου είναι πολύ σημαντική. Το πρώτο στάδιο είναι να απομακρύνουμε το κερί χρησιμοποιώντας το καθαριστικό δαπέδων FLOOR CLEANER της LIBERON. Κατόπιν γυαλοχαρτίζουμε το δάπεδο ώστε να απομακρύνουμε το επιφανειακό στρώμα του ξύλου και περνάμε το βερνίκι δαπέδου.

Ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα χέρι ανιλίνη διαλυτικού, και κατόπιν το Αστάρι. Το αστάρι πρέπει να εφαρμόζεται πάντα πάνω από την βαφή, και όχι το αντίθετο. Μην γυαλοχαρτίσετε μεταξύ εφαρμογών ανιλίνης και Ασταριού.

Σε μαλακά και πορώδη ξύλα, ένα δεύτερο χέρι ασταριού βοηθά στην ομοιόμορφη πρόσφυση πριν από την εφαρμογή βερνικιού.

Ναι, γυαλοχαρτίστε το Αστάρι, και μετά απλώστε το κερί σε λεπτές επιστρώσεις.

Με πινέλο σε μικρές επιφάνειες, με ρολλό βερνικιού σε μεγάλες επιφάνειες.

Ο χρόνος επαναβαφής που σημειώνεται στην συσκευασία είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος. Εφόσον παρέλθει αυτό το διάστημα, το μόνο που χρειάζεται είναι σχολαστικό γυαλοχάρτισμα προτού εφαρμόσετε το επόμενο χέρι.

Αν το δωμάτιο θερμαίνεται στους 20°C, ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος προτού κατοικηθεί το δωμάτιο είναι 24 ώρες  Αυτό το χρονικό πλαίσιο εξαρτάται τόσο από την θερμοκρασία όσο και από την σχετική υγρασία του δωματίου. Αν υπάρχει δυνατότητα, περιμένετε μερικές μέρες.
Μετά το πλήρες στέγνωμα, η σκλήρυνση του Βερνικιού Δαπέδου συνεχίζει για περίπου 15 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το βερνίκι δαπέδου φτάνει την μέγιστη σκληρότητα σε 2 εβδομάδες.
Γιαυτό συνιστάται να είστε προσεκτική κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ώστε να μην γρατζουνίσετε το φιλμ του βερνικιού.

Το γυαλοχάρτισμα εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση μεταξύ των επιστρώσεων και επίσης αποδίδει πιο φίνο φινίρισμα. Είναι απαραίτητο μεταξύ χεριών. Αν μάλιστα ο χρόνος επαναβαφής ξεπεράσει τις 12 ώρες, θα πρέπει να είναι πιο έντονο (γυαλόχαρτο 100άρι αντί για 120άρι).

Όλα τα βερνίκια δαπέδου της V33 μπορούν να εφαρμοστούν πάνω από βερνίκι εμποτισμού. Το βερνίκι εμποτισμού πρέπει να εφαρμοστεί σε μια λεπτή επίστρωση και να γυαλοχαρτιστεί ελαφρά προτού περαστεί το βερνίκι δαπέδου.

Όλα τα βερνίκια δαπέδου της V33  μπορούν να εφαρμοστούν σε εξωτικό ξύλο. Ανάλογα με τον τύπο του εξωτικού ξύλου, απολιπάνετε προσεκτικά το ξύλο και κατόπιν γυαλοχαρτίστε με μεσαίο γυαλόχαρτο προτού εφαρμόσετε το βερνίκι δαπέδου. Σε εξωτικά ξύλα όπως το Iroko, συνιστάται η εφαρμογή Ασταριού Δαπέδου SOUS-COUCHE AVANT LASURE BOIS EXOTIQUE πριν το βερνίκι δαπέδου, γυαλοχάρτισμα με μεσαίο γυαλόχαρτο και κατόπιν εφαρμογή του βερνικιού δαπέδου. Πολύ σκληρά ξύλα, όπως το teak και το bankiraï, θα προστατευθούν με λάδι για δάπεδα Special Parquet Floor Oil.

Ναι, διαφορετικές όψεις (επίπεδα gloss) μπορούν να περαστούν το ένα πάνω από το άλλο, ή να αναμειχθούν.

Συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε βερνίκι δαπέδου στο συγκεκριμένο παρκέ, γιατί το λινέλαιο ποτίζει τις ίνες του ξύλου και το πιθανότερο είναι να ξεφλουδίσει το βερνίκι. Το γυαλοχάρτισμα δεν είναι αρκετό για την πλήρη απολίπανση του ξύλου σε βάθος. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο φινιριστικό λαδιού.

Η ξύλινη βερνάντα δεν μπορεί να περαστεί με βερνίκι δαπέδου, γιατί δεν αντέχει στις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες. Για να προστατέψετε την βεράντα σας, διαλέξτε κάποιο λάδι π.χ.  V33 Decking Oil. Αυτό το πλούσιο ελαιώδες προϊόν τρέφει το ξύλο χωρίς να αλλοιώνει την φυσική του εμφάνιση.

Όχι, τα βερνίκια δαπέδου δεν προορίζονται για εξωτερική χρήση. Προστατέψτε την πόρτα σας χρησιμοποιώντας V33 Βερνίκι Θαλάσσης.

Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε Βερνίκι για Κουζίνες & Μπάνια, που είναι σχεδιασμένα για υγρά δωμάτια. Αν οι επενδύσεις σας είναι από  Teak, προτιμήστε ένα προστατευτικό λάδι.

Όχι, η διάρκεια ζωής του παρκέ εξαρτάται από την συντήρησή του. Χρησιμοποιήστε μόνο κατάλληλα καθαριστικά.

Η ανακαίνιση του παρκέ εφαρμόζοντας απλά ένα νέο χέρι βερνικιού είναι δυνατή μόνο εφόσον το παλαιό στρώμα δεν είναι φθαρμένο μέχρι το ξύλο. Καθαρίστε το παρκέ χρησιμοποιώντας V33 FLOOR CLEANER, και γυαλοχαρτίστε προσεκτικά με 120άρι γυαλόχαρτο. Κατόπιν εφαρμόστε δύο χέρια από το ίδιο βερνίκι δαπέδου που είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Αν το παρκέ έχει φθαρεί κατά τόπους μέχρι το ξύλο, πρέπει να γυαλοχαρτίσετε όλη την επιφάνεια μέχρι να φτάσετε στο γυμνό ξύλο προτού περάσετε στην εφαρμογή νέου βερνικιού.

Μόνο το γυαλοχάρτισμα με μηχανικά μέσα επιτρέπει την πλήρη αποκάλυψη του ξύλου. Ζητήστε την συμβουλή κάποιου ειδικού π.χ. μιας εταιρείας ενοικίασης τέτοιων μηχανημάτων για την επιλογή της πιο κατάλληλης συσκευής.

Η πρόοδος της χημείας έχει σαν αποτέλεσμα παράγονται βερνίκια δαπέδου που γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στην τριβή και τα γδαρσίματα. Όμως τα παρκέ παραμένουν μια επιφάνεια που καταπονείται και χρειάζεται να λάβετε αρκετά μέτρα για να επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής του:
->   Τοποθετήστε ένα χαλάκι στην είσοδο για να συγκρατεί την άμμο και τα χαλικάκια.
->   Τοποθετήστε προστατευτικά τσοχάκια στα πόδια των επίπλων, σε τραπέζια και καρέκλες.
Ποτέ μην χρησιμοποιήτε μεγάλες ποσότητες νερού για να καθαρίσετε το παρκέ. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για παρκέ σε μια νωπή σφουγγαριστρα.

Παλαιά κεριά που έχουν ποτίσει το ξύλο έχουν ανέβει στην επιφάνεια κατά το πέρασμα του βερνικιού με αποτέλεσμα να «ζωντανέψει» πολύ το χρώμα.

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης