ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Βαφές

Γυαλοχαρτίστε το ξύλο με ψιλό γυαλόχαρτο.
Ανακινείστε τη φιάλη καλά πριν τη χρήση. Εφαρμόστε την ανιλίνη με πινέλο και σκουπίστε αμέσως με ένα βαμβακερό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας με το πανάκι. Είναι σημαντικό να βάψετε το κάθε κομμάτι του ξύλου σε μία εφαρμογή ώστε να μην γίνει μουτζούρα στο διπλοπέρασμα.

Για να ξανοίξετε το χρώμα της ανιλίνης, το μόνο που χρειάζεται είναι να την διαλύσετε με οινόπνευμα (σε προϊόντα οινοπνεύματος που προορίζονται για σκληρά ξύλα) ή νερό (σε προϊόντα νερού που προορίζονται για μαλακά ξύλα).
Εάν η ανιλίνη έχει ήδη εφαρμοστεί, δεν είναι δυνατόν να ανοίξετε το χρώμα της. Σ’ αυτήν την περίπτωση, γυαλοχαρτίστε το ξύλο μέχρι να φτάσετε στο φυσικό του χρώμα και εφαρμόστε ένα νέο χέρι ανιλίνης.

Η ανιλίνη απομακρύνεται μόνο με γυαλοχάρτισμα. Δεν σχηματίζει σάρκα πάνω στο ξύλο, οπότε η χρήση διαβρωτικού δεν είναι αποτελεσματική.

Η ανιλίνη δεν περιέχει ρητίνη για την σταθεροποίηση των χρωστικών και έτσι το δεύτερο χέρι «ποτίζει» μέσα στο πρώτο χέρι. Για να σκουρήνετε την επιφάνεια του ξύλου, χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα απόχρωση σε ένα χέρι.

Όχι. Η ανιλίνη προορίζεται για εφαρμογή μόνο σε γυμνό ξύλο και δεν μπορεί να αναμιχθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Ναι, οι ανιλίνες είναι συμβατές με κάθε είδους φινιριστικό προϊόν, εκτός από το βερνίκι πατώματος δύο συστατικών.
Όσον αφορά τις ανιλίνες παστέλ (οινοπνεύματος), συνιστούμε να εφαρμοστεί σαν φινίρισμα ένα προϊόν βάσης νερού.

Όχι. Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στις ανιλίνες δεν είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήστε βερνίκι εμποτισμού που περιέχει διαφορετικού τύπου χρωστικές (pigments) και είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση.

Όχι, η ανιλίνη εφαρμόζεται μόνο σε γυμνό ξύλο, για να αναδείξει τα νερά του.

Όχι, η ανιλίνη περιέχει πολύ λίγη ρητίνη. Με το γυαλοχάρτισμα διακινδυνεύουμε να την απομακρύνουμε ή να ξανοίξουμε κάποια σημεία. Είναι προτιμότερο να γυαλοχαρτίσετε το πρώτο χέρι του φινιριστικού προϊόντος.

Ναι, αρκεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Η λευκή ανιλίνη δεν διεισδύει βαθιά σε σκληρά ξύλα όπως η οξυά, ως εκ τούτου ο χρωματισμός θα είναι σχετικός. Γιαυτό συνιστάται να περαστεί η ανιλίνη με βερνίκι νερού ώστε να μην κιτρινίσει το ξύλο. Μπορείτε επίσης να περάσετε κερί. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο συνδυασμός του φυσικού χρώματος του ξύλου, της ανιλίνης και του φινιριστικού προϊόντος.

Θεραπευτικά προϊόντα

Διαβρωτικά

Empty section. Edit page to add content here.
Empty section. Edit page to add content here.

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης