ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQs


Θεραπευτικά προϊόντα

Δεν συνιστάται, γιατί τα τρόφιμα θα έρχονται σε επαφή με το ξύλο και το προϊόν.

Όχι, γιατί είναι επικίνδυνο για τις μέλισσες,  οι οποίες μπορεί να ψάχνουν για νέκταρ στο εμποτισμένο με φάρμακο ξύλο.

Ναι. Τα προϊοντα θεραπείας δεν σχηματίζουν φιλμ και κατά συνέπεια μπορούν να επικαλυφθούν με οποιοδήποτε προϊόν: βερνίκι εμποτισμού ή κρούστας, χρώμα, ανιλίνη, κερί…

Όχι. Η εμποτισμένη ξυλεία έχει περάσει ήδη από αυτό το στάδιο.

Όχι, γιατί το θεραπευτικό προϊόν δεν μπορεί να διεισδύσει στο ξύλο. Σ’αυτή την περίπτωση, απομακρύνετε το βερνίκι ή το κερί και γυαλοχαρτίστε μέχρι να φτάσετε στο γυμνό ξύλο. Το θεραπευτικό προϊόν για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να ποτίσει βαθιά στο ξύλο. Σε στιλβωμένα έπιπλα, αν είναι από φυσικό ξύλο ίσως είναι δυνατό να θεραπεύσετε το ξύλο εσωτερικά.

Αφήστε το θεραπευτικό προϊόν να στεγνώσει τουλάχιστον 12 ώρες προτού εφαρμόσετε κάποιο προϊόν φινιρίσματος.

->   για θεραπεία, εφαρμόστε 1 lt για κάθε 3m².
->   για πρόληψη, 1 lt για κάθε 5m² είναι αρκετό.
Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτούνται αρκετά περάσματα ώστε να εμποτιστεί αυτή η ποσότητα στην συγκεκριμένη επιφάνεια.

Εφαρμόστε το θεραπευτικό αστάρι πριν την βαφή ώστε να μπορέσει να ποτίσει καλά το ξύλο.

Χρησιμοποιήστε το Θεραπευτικό Σπρέι για δάπεδα και έπιπλα το οποίο περιέχει ισχυρό εντομοκτόνο και επιπλέον στεγνώνει γρήγορα.
Για την θεραπεία παλαιών επίπλων και δαπέδων από δρυ ή καστανιά, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν θεραπείας διαλυτικού το οποίο θα αποτρέψει την εμφάνιση ταννικών οξέων (που είναι διαλυτά στο νερό).

Κανένα προϊόν θεραπείας δεν μπορεί να εξαλείψει τους μύκητες. Η μοναδική λύση είναι να γυαλοχαρτίσετε την επιφάνεια μέχρι να φτάσετε σε υγιές ξύλο και κατόπιν να περάσετε κάποιο προϊόν για πρόληψη.

Όχι, γιατί τα βιοκτόνα συστατικά θα διαλυθούν μέσα στο βερνίκι εμποτισμού και δεν θα εισχωρήσουν βαθιά στο ξύλο, συνεπώς η εφαρμογή τους δεν θα είναι αποτελεσματική.

Ναι, αν επιλέξετε ένα προϊόν νερού. Κατά το στέγνωμα, το νερό εξατμίζεται και κατά συνέπεια δεν αποτελεί κίνδυνο. Επίσης, τα βιοκτόνα διεισδύουν μέσα στο ξύλο και εγκλωβίζονται εκεί, ως εκ τούτου δεν ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε γάντια και αν το εφαρμόσετε με πιστόλι ψεκασμού, χρησιμοποιήστε μάσκα για την προστασία του αναπνευστικού.

Το προϊόν αυτό αποτελεί θεραπεία για όλα τα ξυλοφάγα έντομα (σκαθάρια, σαράκια κλπ) Επίσης εξοντώνει τους τερμίτες, αλλά μόνο τοπικά. Για πλήρη θεραπεία, συμβουλευτείτε ειδικό.

Όχι, επειδή τα μυκητοκτόνα λειτουργούν μόνο προληπτικά. Οι οικιακοί μύκητες αναπτύσσονται σε σκοτεινούς χώρους που δε αερίζονται επαρκώς και με παρουσία υπερβολικής υγρασίας. (Διαρροές σωληνώσεων στο υπόγειο…). Κανένα προϊόν δεν μπορεί να τους εξοντώσει – θα πρέπει να απομακρυνθούν μηχανικά (βούρτσισμα, φλόγισμα….) και να εντοπίσετε την πηγή της υγρασίας ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Όχι, γιατί οι ψύλλοι δεν είναι ξυλοφάγα έντομα. Χρησιμοποιείστε κάποιο εντομοκτόνο σε αεροζόλ για τα ιπτάμενα έντομα.

Εξειδίκευση στη
Φροντίδα του Ξύλου

Καινοτόμες Λύσεις

Εγγυημένα Αποτελέσματα

Πηγή Έμπνευσης